Ida og Andre er årets ildsjeler

– Første gang to kandidater fikk nøyaktig like mange stemmer!

VINNERE: Ida Christine Ahlgren Hødnebø og Andre Ekeberg Nilsen er vinnere av Ildsjelprisen 2020. Foto: Sondre Lindhagen Nilssen
VINNERE: Ida Christine Ahlgren Hødnebø og Andre Ekeberg Nilsen er vinnere av Ildsjelprisen 2020. Foto: Sondre Lindhagen Nilssen

Folket har talt og årets vinner, eller rettere sagt vinnere, er kåret!

For 10. år på rad har Skagerrak Sparebank i samarbeid med KV samlet inn folkets stemmer til Ildsjelprisen. En ildsjel er en person som er fylt med iver, begeistring og drivkraft, og er dessuten gjerne en sentral skikkelse i frivilligheten.

Blant de mange hundre stemmene fordelt på de fire kandidatene, Øistein Buen, Steinar Brogeland, Ida Christine Ahlgren Hødnebø og Andre Ekeberg Nilsen, var det de to sistnevnte som fikk flest.

Og aldri før har stemmene ført til et så jevnt resultat.

– Dere føyer dere inn i rekken av verdige vinnere. Så er det utrolig gøy og fantastisk moro at dette er første gang to kandidater fikk nøyaktig like mange stemmer! Til og med på 10-årsjubileet til Ildsjelprisen, sier Jon Guste-Pedersen ved Skagerrak Sparebank.

Fellesskap betyr mye

Hødnebø har bemerket seg ikke bare som en dyktig leder av Levangsheia idrettslag, men også som en sterk stemme i kampen om å bevare offentlige tjenester på «Heia» og jobber for å øke tilflytning gjennom sitt brennende engasjement.

Nilsen er leder av Kragerø turlag og har årevis lagt ned utallige timer i tilrettelegging, merking og skilting av turløyper slik at en skal kunne ferdes trygt i skogen.

– Det er veldig gøy å være synlig og bli sett på denne måten. Det setter jeg stor pris på. Det var hyggelig nok bare det å være nominert, så det å vinne er jo fryktelig moro, forteller Nilsen.

– Jeg er veldig takknemlig. Dette viser at fellesskapet betyr mye for mange. Bare det siste året har enda flere stilt opp og bidratt med det de kan. Ikke minst i koronatiden har det vært et økt fokus på frivillighet og trygge former for sosial aktivitet, slår Hødnebø fast.

– Ja, det merker vi også. Vi ser mange nye fjes på Krokheia for tiden, kan friluftsmannen Nilsen bekrefte.

Ida Christine Ahlgren Hødnebø og Andre Ekeberg Nilsen er stolte vinnere av Ildsjelprisen 2020. Bak: Jon Guste-Pedersen og Linda Forsbom ved Skagerrak Sparebank og KVs nyhetsredaktør Jeanette Brubakken. Foto: Sondre Lindhagen Nilssen

Stort engasjement blant folket

– Dere er gode og viktige representanter for mange. Vi heier både på Levangsheia og Turlaget, forteller Guste-Pedersen idet han overrekker de to vinnerne blomster, diplom og hver sin sjekk på 10.000 kroner.

 

Da det ble klart at det ble likt stemmetall mellom Hødnebø og Nilsen, bestemte Skagerrak Sparebank kjapt at de begge skulle en fullverdig pris på 10.000 kroner hver.

– Kandidatene har uten tvil vekket et stort engasjement blant folket, for stemmene ble sendt inn helt til siste minutt. Vi takker til alle som har stemt og gratulerer årets vinnere, sier en strålende fornøyd Guste-Pedersen.

I år ble mellom 30 og 35 personer foreslått til Ildsjelprisen. Skagerrak Sparebank og KV håper befolkningen fortsetter å sende inn forslag mange gode forslag også til neste år. Prisens hensikt er å hylle alle de som gir av seg selv til frivilligheten for ulike lag og foreninger til det beste for lokalsamfunnet.

Sist oppdatert: 

– Ildsjelprisen ble etablert av Kragerø Sparebank i 2011 og deles ut hvert år i samarbeid med KV. Formålet med Ildsjelprisen er å hylle alle de frivillige som hvert år legger ned en formidabel innsats for ulike lag og foreninger til det beste for hele lokalsamfunnet. Kragerø har et rikt og variert fritids- og aktivitetstilbud for innbyggere i alle aldre. Det er mulig blant annet gjennom utrettelig innsats fra mange ildsjeler. Det er alle disse Ildsjelprisen ønsker å løfte frem.